Zakončení přípravy biřmovanců

by Martin Pešava
,
Zakončení přípravy biřmovanců

Zakončení přípravy biřmovanců

PŘÍPRAVY NA BIŘMOVÁNÍ

V uplynulých měsících jsme se věnovali intenzivní přípravě na biřmování. Tento proces zahrnoval řadu důležitých kroků a aktivit, které nás přiblížily k Bohu a k sobě navzájem. Níže uvádíme klíčové momenty naší přípravy.

1. Kdo jsem? – P. Miro Kulifaj

Datum: 9. září 2023 Na úvodní setkání jsme se seznámili a hovořili o identitě člověka a křesťana. Diskutovali jsme o významu být „sůl země“ a „světlo světa“. Přednáška se také dotkla tématu povolání.

2. Křest – P. Vojtěch Brož

Datum: 7. října 2023 Probrali jsme biblické a historické pozadí svátosti křtu, účinky vody a uvedení do křesťanského života. Setkání bylo obohaceno diskuzními skupinkami a mší svatou.

3. Modlitba – P. Jan Linhart

Datum: 4. listopadu 2023 Téma modlitby jako výživy vztahu s Bohem bylo klíčové. Diskutovali jsme o překážkách v modlitbě a jak se modlitba mění během života. Setkání zakončila mše svatá.

4. Svátost smíření – P. Dmytro Romanovský

Datum: 9. prosince 2023 Přes svátost smíření jsme se učili obnovovat vztahy k Bohu, druhým lidem, stvoření a sobě samým. Důležitým bodem bylo zpytování svědomí podle Božího slova.

5. Vztahy a povolání – P. Jan Uhlíř

Datum: 13. ledna 2024 Diskutovali jsme o významu lásky a vztahů v životě křesťana. Projekce filmu „Navzdory strachu“ byla podnětem k debatě. Setkání zakončila mše svatá a lidový ples.

6. Zlo v dnešním světě – P. Jaroslav Brožek

Datum: 10. února 2024 Setkání se věnovalo tématu zla v lidském srdci a jeho překonávání. Osobní svědectví Patricie Koubské bylo silným momentem programu. Nechyběla modlitba a mše svatá.

7. Chuť žít! – P. Marek Orko Vácha

Datum: 9. března 2024 Přednáška P. Marka Váchy nám vlila novou chuť do života. Setkání bylo otevřené pro širokou veřejnost a zakončeno mší svatou.

8. Biřmování – jáhen Jiří Dyčka

Datum: 6. dubna 2024 Jáhen Jiří Dyčka mluvil o síle Ducha svatého a významu biřmování. Program zahrnoval také adoraci v kostele.

9. Eucharistie – P. Jan Pitřinec

Datum: 27. dubna 2024 P. Jan Pitřinec vysvětlil význam mše svaté a eucharistie jako díkůvzdání. Společně jsme napsali svá poděkování nesená s obětními dary během mše svaté.

10. Církev – Mons. Jan Paseka

Datum: 1. června 2024 Poslední setkání se věnovalo tématu církve jako prostoru pro přiblížení se k Bohu. Rekapitulovali jsme celou přípravu a slavili mši svatou venku.

Závěr

Celou přípravou nás provázely nejen přednášky a diskuze, ale také mše svaté, modlitby, a čas strávený ve společenství. Těšíme se na nadcházející biřmování a věříme, že tato příprava nás duchovně obohatila a posílila naši víru.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě a organizaci těchto setkání.

Vás všechny srdečně zveme k účasti na biřmování, které se uskuteční v neděli 23. 6. 2024, a modlitbě za naše biřmovance.

biřmování přípravy.pptx

Články z kategorie

Přihlaste se k odběru aktualizací na webu. Veškeré novinky vám pošleme přímo do e-mailu. Přihlásit se